Cinsel hayatın başlamasıyla kadınların ve erkeklerin büyük bölümünün ( bilimsel çalışmalara göre %60 gibi bir oran) hayatlarının bir döneminde HPV ile karşılaşabileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca eşler arasında HPV'nin bulaşma riski de %55-60 civarındadır. Genellikle bağışıklık sistemi tarafından baskılanan HPV, baskılanamadığı durumlarda genital siğillere ve hatta iyi tedavi edilemezse genital bölgeden rahim ağzına geçiş yaparak sağlık açısından yüksek riskli hale gelerek rahim ağzı kanserine bile sebebiyet verebilmektedir.
Genital siğillerin ve sebep olabilecekleri ciddi sağlık sorunlarının engellenmesi için şüphe ile birlikte hemen bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzman doktara muayene olunması ile gerekli testlerin yapılaması ve sonrasında test sonucuna göre doğru tedavinin başlanması gerekir.
Genital siğillerin gözle görülmesi veya genital bölgede kaşıntı, cinsel ilişki esnasında kanama gibi belirtileriniz varsa zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı tavsiye ederiz. Rahimde siğillerin teşhis, test ve tedavi süreçleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için devam eden yazılarımızı okuyabilir, video anlatımları izleyebilir veya dilediğinizde çekinmeden doktorumuza danışabilirsiniz.
Makalenin Yazarı: Jin. Op. Dr. Korkut Arslan
Bu sitede yer alan bilgiler, kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre sunduğumuz hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır.
Gizlilik İlkesiHPV Genital Siğil Konusunda Bilgi Alın