Sorularınıza Cevaplar

Sorularınıza Cevaplar

Rahim ağzından alınan basit bir sürüntü ile HPV DNA testi yapılarak virüs varlığı saptanabilir.
Bakire bayanda da Genital bölgede siğil görülebilir. Genellikle Genital bölgeye temas ile bulaşabilmektedir.
Siğil tedavisini lazer ile yapıyoruz. Tedavi sonrası siğiller tekrar ortaya çıkabilmekte. Tekrarları azaltmak amacıyla da aşı yapılabilmektedir ve bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar verilmektedir.
Siğil tedavisini daha çok lazer ile yapıyoruz. Lazer ile siğil leri temizleyip örnek alıyoruz ve bu örnekten HPV tiplemesi yapıyoruz. Tiplemesonucına göre de rahim ağzı kanseri aşısı ve Bağışıklık sistemini güçlendirici tedavi başlıyoruz.

Şimdi Ne Yapmak İstersiniz ?

Daha Fazla Soru CevapSoru Sormak İstiyorum

DOKTORUMUZ

Jin. Op. Dr. Korkut Arslan

Jin. Op. Dr. Korkut Arslan

Jinekolog Operatör Doktor Korkut Arslan ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1992 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesinden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Üni...

Daha Fazla Bilgi

VİDEO ANLATIMLAR

S.S.S

HPV Genital Siğil Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hpv cinsel yolla bulaşan viral bir hastalıktır . Günümüzde artık toplumda çok eşliliğin artması ile oldukça yaygın görülmektedir.
Hpv'nin yüzlerce tipi bulunmaktadır , bu tipler düşük/orta / yüksek riskli olarak ayrılmaktadır. Yüksek ve orta risk grubundaki HPV virüsleri rahim ağzı , baş boyun ve penis kanserine sebep olabilmektedir.
Hpv'nin tedavisinde lezyon çıktığında semptomatik tedavi olarak lezyonların yok edilmesi gereki ki bunu lazer kullanarak yapmaktayız. Sonrasında çıkalrılan lezyonların mutlaka tipleme için patolojik incelemesinin yapılması şarttır. Tipleme hastaların takip şemasının belirlenmesi için çok önemlidir. Uygulanacak anti viral tedavilerin yanında immün sistemi yükseltecek destek tedavileri ve bazı testlerin periyodik olarak yapılması gerekir. Ayrıca hastalar günlük ve cinsel hayatta yapılması gerekenler için bilgilendirilir.
Hpv bağışıklık sisteminin desteklenmesi takibin düzgün yapılması ve günlük yaşantı ve cinsel hayattaki önlemler ile virüsün vücuttan uzaklaşması veya latent fazda yani uyku halinde kalması sağlanabilmektedir. Tüm bunların hekim ve hastanın Co operasyonu ile uyumlu çalışması ile mümkün olacağını unutmayın.
Hpv aşısı aslında cinsel yaşam başlamadan önce yapılmalıdır ki toplumda yaygın 4 tipe karşı koruyabilsin. Aslında aşı şu anda dünyada bir kısım ülkede rutin olarak uygulanan bir aşıdır ancak ülkemizde daha rutin aşı takvimine girmemiştir. Aşı bayan ve erkek herkese yapılabilmektedir. Amaç cinsel hayat başlamadan önce aşılamanın yapılması ile bağışıklığın kazanılması ve sonrasında cinsel hayat başladığında kişilerin bu virüse karşı dirençli hale getirilmesidir.
Hpv aşısının şu anda bilinen bir yan etkisi yoktur. Aşı Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde rutin aşı takvimine girmiş olup kız -erkek herkese yapılmaktadır.
Hpv aşısı kanser riski yüksek olan tip 16-18 e karşı koruyucudur . Bu iki tip toplumda yaygın olarak görülen dikkatli takip ve tedavilerin uygulanmaması sonucunda kansere sebep olabilen tiplerdir . Aşılanmış bireyler bu iki tipe karşı korunmuş olurlar.

YASAL UYARI

Bu sitede yer alan bilgiler, kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre sunduğumuz hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır.

Gizlilik İlkesi

BİZE ULAŞIN

HPV Genital Siğil Konusunda Bilgi Alın